Jag drivs av en önskan att göra skillnad, att bidra till en värld i balans där alla har förutsättningar för att må bra, utvecklas och uppleva glädje, gemenskap & kärlek. Jag vill att så många som möjligt får känna tillfredsställelsen av att leva fullt ut och uppnå sin fulla potential. Samtidigt vill jag bidra till att så många som möjligt gör upp med sin rädsla för döden, så att vi kan möta även den dagen med tillfredsställelse och acceptans.


Under många år har jag gjort detta framförallt i mitt arbete en-till-en, på min mottagning i Göteborg. Med tiden började jag känna en längtan att nå ut mer och till fler och gå ännu djupare. Det ledde bland annat till att jag svarade på läsarfrågor i Göteborgs-Posten under ett antal år, samt föreläste om att leva i harmoni - oavsett yttre omständigheter. Sen följde några år där jag hade ett behov av att få vara mer inåtriktad, då jag bland annat bodde en längre tid i ett äldre stenhus vid havet i Frankrike, var på egna retreater i Indien, Spanien och Danmark, vandrade en månad vintertid i Pyréneerna, bland annat. Mottagningen i Göteborg fanns kvar, men sedan dess har jag lagt upp mitt arbete så att jag är två veckor/månad i Göteborg.


Sedan 2016 har jag börjat hålla i egna retreater med fokus på det djupare mötet med sig själv, för att nå sin egen inneboende potential och kraft att förändra de omedvetna strategier som lägger hinder i vägen. Och jag har sett vilken potential det finns i att man är flera som gör detta tillsammans. Efter att ha hyrt in mig hos andra under några år, så öppnade sig möjligheten att köpa Brukshotellet. Och med det går min önskan om att bidra och göra skillnad in i en ny fas.


Här kan alla mina önskemål få samsas; jag tror inte att vi kan få varaktig fred i världen eller lösa klimatproblemen utan att vi människor förändras inifrån. Hur ska vi kunna skapa fred i världen om vi inte kan ha nära relationer som ger oss det vi behöver? Jag kommer att fortsätta jobba med individer och grupper kring detta. Samtidigt vill jag med Brukshotellet skapa en plats som bygger på principer som är hållbara och skapar balans. Där vi människor är tillsammans i ömsesidig omsorg om varandra och allting runtikring. Jag vill skapa win-win-win. Det ska vara bra för mig. Det ska vara bra för dig. Det ska helst vara bra för något mer, skapa skillnad på något sätt. Självklart ska det vara bra för miljön. Detta fantastiska jordklot som vi har att förvalta!VARMT VÄLKOMNA TILL DENNA UNDERBARA PLATS!


Anette Utterbäck