VILLKOR & INFO 


BOKNING:   Minst två nätter i rad behöver bokas. Rum kan bokas tidigast tre månader i förväg eftersom förtur ges till uthyrning av hela eller delar av hotellet. Våningsplan 1 + 2 kan bokas separat, sedan kan våning 3 läggas till, och först därefter Busan och annexet. 


HUSDJUR: Hundar är välkomna i rum med egen ingång, 5:an i annexet, Busan, och på vinden (via köksingången). Hundar får inte tas med i andra gemensamma ytor av hänsyn till allergiker.


IN-OCH UTCHECKNING: Ankomst tidigast 15.00, avresa senast 14.00.


NYCKLAR: Innan ankomst får ni en kod och instruktioner för att komma in i hotellet om ni har hyrt rum där, eller annexet om ni har hyrt Busan eller rum i annexet.


BETALNING, AV- OCH OMBOKNINGAR: Tio procent (eller lägst 500 kr för rum, 1500 för hotellet) betalas vid reservation, resterande belopp betalas minst en månad innan ankomst för bokning av rum, två månader för bokning av hotellet.


För ombokning mindre än fyra veckor före ankomst tas en ombokningsavgift ut á 10% eller lägst 500 kr för rum. Mindre än en vecka innan kan ej bokas om. Det går det bra att överlåta din bokning till någon annan. Vid sjukdom kan din bokning flyttas fram en gång Gäller vid sjukdom en gång/bokning fram till dagen före ankomst.


För bokning av hotellet gäller följande: För ombokning när det är mindre än 3 månader kvar tas en bokningsavgift ut á 10% eller lägst 1500 kr, ombokning när det är mindre än 2 månader kvar accepteras dock endast vid sjukdom om du som ansvarig inte kan genomföra ditt event. (Gäller en gång/bokning, och fram till dagen innan bokningen börjar gälla).


I samtliga fall gäller  att inbetalda belopp ej återbetalas. Sjukdom kan behöva styrkas av sjukintyg om bokningsbeloppet överstiger 5000 kr.


OM NÅGOT GÅR SÖNDER: Du får själv avgöra vad du anser är skälig ersättning, swisha valfritt belopp samt en beskrivning, så att jag vet vad som behöver ersättas. Om det är något av större värde: kontakta mig så får jag göra en bedömning om vad det kostar att ersätta


Det finns ingen anställd personal. Hyresgäster förväntas klara enklare saker som att byta glödlampor och proppar själva.


Uppstår saker som inte går att lösa så skicka ett SMS till mig (076-251 23 22) så hör jag av mig så snart jag kan, vanligen inom ett par timmar. När jag är på plats så bor jag i en separat lägenhet på bottenvåningen av hotellet, men jag bor och arbetar även i Göteborg.SJÄLVHUSHÅLL: Hyresgästerna står själva för allt förbrukningsmaterial, som disktrasor, toapapper etc. Se till att det finns allt förbrukningsmaterial som behövs för minst tre dagar framåt när du lämnar, och bidra med något som du tycker motsvarar din användning. Allt finns att köpa på AutoMat i Södra Möckleby (600 m)


STÄDNING: Som hyresgäst är du ansvarig inte bara för att ditt eget rum är städat när du lämnar, utan även att de gemensamma ytorna hålls fräscha medan du är där, samt är välstädade när du lämnar.


Du ansvarar också för att återställa möblering om du har gjort ändringar. Det kommer att finnas anteckningsblock i respektive byggnad där var och en kan anteckna när en veckostädning av gemensamma ytor är gjord och av vem, för att förenkla uppdelningen av städning.


Undermålig städning/möblering som behöver återställas av rum/gemensamma ytor efterdebiteras med 600-1000 kr per rum, beroende på hur mycket som behöver rengöras. För bokning av hotellet gäller istället 4000-6000 kr, beroende på kostnad för att ta dit ett städbolag. Be om offert vid bokning om du önskar köpa den tjänsten istället. (Gäller även matlagning)

.

KÖK & ALLMÄNNA UTRYMMEN: Annexet & Busan: Det finns ett litet kök och vardagsrum som dessa rum delar på.


Hotellbyggnaden: Det finns tillgång till restaurangkök (industridiskmaskinen är endast tillgänglig när hela hotellet är bokat), matsal och samlingssal. De sju rum som saknar dusch & toalett på rummet delar på en dusch. Detta är hotellets största brist. Så fort det blir möjligt kommer dusch sättas in på vån 3, och duschen på vån 2 renoveras. Det finns en gemensam toalett per våningsplan.


SÄNGKLÄDER &. HANDDUKAR: Ingår ej men kan hyras för 150 kr/set. (Sängkläder samt en badhandduk). Kökshanddukar kan hyras för 50 kr. Betalas via Swish. (meddela om du inte har swish)


WI-FI: Det finns ingen wi-fi för närvarande.


MATAFFÄR: AutoMat är öppen (obemannad) mellan 05-23 alla dagar, och ligger i Södra Möckleby (600 m från hotellet). Du går in med bankid. För dem som saknar bankid är det öppet vissa tider med bemanning.


NATUR: Södra Öland är med på Unescos lista över världsarv. Inom gångavstånd finns Bergsstigen, en vandringsled á 5 km, Fågelsjön, Ölandsledens cykelled, samt en klapperstensstrand. I närområdet ligger Alvaret med sin unika natur, samt ett flertal vandringsleder.